algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Matas accepta la invitació de Sampol per mantenir contactes amb el PSM

El líder dels conservadors diu que el diàleg no és «per trencar el Pacte de Progrés»

Jaume Matas, president del PP-Balears, acceptà ahir la invitació de Pere Sampol perquè les seves respectives organitzacions dialoguin, a pesar de la diferència ideològica. Matas afirma que el PSM ha evolucionat cap a la moderació.

Segons l'expresident del Govern, que es manté a l'espera de la resposta del partit de Mateu Morro i de Pere Sampol, el Partit Popular «sempre escolta i dialoga». Matas assegurà que les converses amb els nacionalistes del PSM no responen a una voluntat de trencar el Pacte de Progrés, sinó de respondre a una invitació.

S'ha de recordar que, dimarts passat, el vicepresident del Govern digué: «S'ha obert una nova etapa en la qual el PP es confirma com una força política important i, per tant, és necessari col·laborar amb aquest partit, amb el qual consultarem i, si és possible, consensuarem temes». Sampol afegí a aquestes declaracions la petició que els conservadors «moderassin el seu to d'oposició i no creassin crispació». Jaume Matas, que en èpoques passades es caracteritzà pel seu «antipesemisme», recollí ahir el guant que li llançà Pere Sampol, que, fa uns mesos, corresponia simètricament als sentiments del dirigent del centredreta.

La invitació Matas es produí després que el PP celebràs una executiva per analitzar els resultats electorals del 12-M. A pesar que creu que tenen «una lectura autonòmica», insistí que el PP no «serà un obstacle perquè el Govern pugui continuar la seva tasca». En la mateixa línia que en dies anteriors, assegurà que «no prendria cap iniciativa», perquè «el missatge era prou clar perquè els partits afectats en facin l'anàlisi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.