algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

L'àrea de Salut de les Pitiüses aborda un Pla d'Acció de la Inspecció Mèdica

Cada treballador va fallar l'any passat una mitjana de cinc dies a la feina

El servei d'Inspecció Mèdica de l'àrea de Salut de les Pitiüses ha elaborat un pla d'acció d'inspecció mèdica per tal de reduir el nombre de baixes «no pertinents», que arriben fins al deu per cent, les propostes d'invalidesa i la durada no adequada del nombre de baixes.

Cada treballador d'Eivissa ha fallat una mitjana de cinc dies al seu lloc de feina, segons demostren les dades facilitades per la Inspecció de Serveis Sanitaris. El nombre de baixes laborals va pujar fins a les 11.842 durant l'any 1999, enfront de les 9.062 registrades l'any 1998. El total de dies de baixa durant l'any passat va ser de 257.257, cosa que suposa un total de 26.104 dies més que l'any 1998.

La Inspecció de Serveis Sanitaris ha marcat per aquest any com a objectiu la creació d'un Pla d'Acció d'Inspecció Mèdica a l'àrea de Salut de les Pitiüses. El responsable de la Inspecció Mèdica d'Eivissa i Formentera, Enrique Garcerán, explica els motius que han fomentat la creació d'aquest Pla d'Acció. «No es tracta de baixar en cap moment el nombre de baixes, perquè creim que els metges donen la baixa a un treballador pensant que no pot anar al seu lloc de feina i no tenen en compte que la seva baixa afecta les empreses».

Amb aquest Pla d'Acció de la Inspecció Mèdica, es pretén que cada procés de baixa tengui el temps necessari per curar-se completament i evitar noves recaigudes. Segons explica aquest metge, una grip, per exemple, no es cura igual en una persona adulta que en una de jove. «De vegades es pot complicar amb una bronquitis i, al final, passar a ser una pneumònia i ingressar a l'UCI».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.