nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Calvià, Campos i la planta d'envasos són les prioritats del nou pla de residus

Els dos municipis necessiten urgentment el funcionament d'estacions de transferència

La construcció de l'estació de transferència de Calvià, l'operativitat de la de Campos, ja finalitzada, i l'edificació d'una planta de tractament d'envasos són les prioritats que imposa el pla de residus de Mallorca després de la seva recent aprovació.

Així i tot, la decisió sobre qualsevol aspecte relacionat amb l'aplicació del pla de residus correspon finalment al Consell Insular de Mallorca com a institució responsable de la seva execució, però sembla que les tres actuacions esmentades apareixen com a prioritàries.

El tancament de l'abocador controlat de ses Barraques, de Calvià, provoca que tot el fems que abans es dipositava en aquest punt, on es concentraven residus de bona part del Ponent de Mallorca, sigui transportat directament a Son Reus. Com es pot suposar, aquest volum de fems serà certament important durant l'estiu.

És per això que el funcionament de l'estació de transferència de Calvià es considera fonamental, ja que tota aquesta zona de l'Illa, amb una capacitat considerable de generació de fems, principalment durant la temporada turística alta, necessita un procés de selecció i tractament inicial de residus abans de ser transportats a Son Reus.

L'estació de transferència de Calvià ja estava prevista pel pla de residus anterior, que establia que havia d'estar construïda durant l'any 2000, objectiu que és d'impossible compliment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.