algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Descobert un pou a Son Reus amb un cabal de 36.000 litres per hora

La propera setmana es connectarà al dipòsit general

Els habitants del municipi d'Algaida ja no s'hauran de preocupar per les restriccions d'aigua perquè s'ha descobert a la zona de Son Reus un pou que compta amb un cabal de 36.000 litres per hora. Aquesta quantitat és considerable si es compara amb el consum habitual a Algaida, que és de 15.000 litres per hora, aproximadament.

Dimecres i dijous d'aquesta setmana, es va dur a terme un assaig de bombeig al pou ubicat a la zona de Son Reus a la finca rústica de Can Balera, molt prop del dipòsit general. L'assaig era per determinar el cabal, les tones que bombeja per hores i la viabilitat de la conducció de les aigües del pou a la xarxa general. Les obres han estat realitzades per tècnics de la Conselleria de Medi Ambient i les prospeccions han tingut lloc durant 48 hores.

Segons ha explicat el delegat d'Agricultura, Comerç i Indústria a l'Ajuntament d'Algaida, Guillem Fiol (PSOE), «els resultats de la prospecció han estat molt favorables i si tot va bé, amb la connexió d'aquest pou a la xarxa general no ens haurem de preocupar per les restriccions d'aigua». La connexió es durà a terme, possiblement, la propera setmana. Les obres del projecte que contempla la perforació del pou i la conducció de l'aigua potable a la xarxa general suposarà una despesa de set milions de pessetes, que serà costejat pel Consorci d'Aigües del Pla.

Ara, els propietaris hauran d'arribar a un acord de compravenda amb l'empresa concessionària del Consorci d'Aigües del Pla, Ferroser SA, perquè sigui aquesta la que s'encarregui de subministrar l'aigua potable al poble i cobrar-ne el consum a l'Ajuntament d'Algaida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.