algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Un informe sosté que la Porta Pintada es troba davall l'estàtua del rei en Jaume

Els tècnics al·leguen que el soterrament de les Avingudes no n'afectaria l'estructura

Un informe elaborat pel departament d'Arqueologia municipal de Palma sosté que la famosa Porta Pintada islàmica, que formava part de la murada que envoltava la ciutat, es troba just davall de la zona verda de la plaça d'Espanya, és a dir, a l'àrea on s'alça l'estàtua del rei en Jaume.

L'informe ha estat entregat al president de la comissió de Patrimoni, Miquel Barceló, aquesta setmana per justificar que les obres de soterrament de les Avingudes, que ara l'Ajuntament es planteja no fer, no afectarien aquest important i espectacular element arquitectònic islàmic.

Explica Barceló que els tècnics municipals sostenen aquesta teoria d'acord amb unes prospeccions «que es feren en el seu dia» aportant a més fotografies i imatges antigues segons les quals «el projecte de soterrament de les Avingudes no afecta per res aquesta porta». A més a més, segons l'informe la Porta «es trobaria bastant incompleta ja que només hi ha constància que en quedin dos arcs».

A partir d'ara la Conmissió de Patrimoni estudiarà aquest informe de l'Ajuntament, però segons avança Barceló, «és practicament segur que sigui donat per bo». Això facilitarà que l'Ajuntament, en cas que hagués de fer finalment el soterrament de les Avingudes, no es trobàs amb obstacles per part del Consell Insular. Així i tot Barceló va voler advertir que «Cort ens haurà d'informar puntualment de les possibles troballes arqueològiques que es facin».

En aquest sentit diu que «si es trobàs la Porta Pintada s'hauria de replantejar el projecte. Per això és important que es facin els controls arqueològics per no haver de lamentar danys en cas que es localitzassin les restes de la porta». De fet la ubicació real de la Porta Pintada balla sobre un munt d'hipòtesis. Sense anar més enfora, un informe de Patrimoni situa aquesta porta entre la plaça d'Espanya i el parc de les Estacions, assegura Barceló.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.