nubes dispersas
  • Màx: 19.25°
  • Mín: 12.82°
18°

Antich: «La posició de Madrid sobre els avions és un caos»

Titlla de «'barullo', caos i guirigai» les postures del Govern central sobre l'interès públic

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich (PSIB), criticà ahir molt durament el PP per les contradiccions que, sobre l'interès públic dels vols interinsulars i amb la Península, arriben des de les Administracions centrals gestionades pels populars.

Com ja és sabut, un informe del Ministeri d'Indústria i Energia, que dirigeix Josep Piqué, rebutja aquesta declaració d'interès públic. L'estudi, remès al Consell Insular d'Eivissa i Formentera, considera que unes línies declarades d'interès públic interferirien negativament en el desenvolupament del mercat aeri balear. Posteriorment, el Ministeri de Foment afirmà que no ha pres cap decisió sobre la qüestió.

Antich, després d'expressar la seva satisfacció perquè Foment no se suma a Indústria, matisà que «des d'aquest Ministeri no ens ha arribat cap postura oficial que confirmi o desmenteixi l'informe inicial d'Indústria. Aquest tema és especialment greu. La declaració d'interès públic dels vols interinsulars i amb la Península ha estat demanada pels tres consells insulars, per aquest Govern i, fa pocs dies, per la unanimitat del Parlament. En aquest sentit, el paper que estan fent el Ministeri de Foment i el president del PP balear, Jaume Matas, és patètic. Això sí que és un barullo, un caos i un guirigai. Cadascú diu la seva i es contradiuen uns amb els altres. Tanta sort que Indústria i Foment pertanyen a un mateix partit. Una cosa així no passaria a la tropa del nostre Govern de pacte», digué el president ironitzant sobre el qualificatiu utilitzat per José María Aznar per referir-se a l'Executiu autonòmic. Així i tot, Antich ratificà la seva satisfacció si «vertaderament l'informe d'Indústria no és vinculant».

El president va fer totes aquestes manifestacions després de l'habitual reunió del Consell de Govern de cada divendres i afegí que desitja, «sigui qui sigui el ministre de Foment la propera setmana, després de les eleccions de diumenge, poder engegar el més aviat possible les comissions mixtes pertinents per dur endavant la declaració d'interès públic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.