La participació en congressos, conferències, seminaris i altres fórmules educatives conformen part essencial de les professions sanitàries. Per això, ponderar la seva validesa al currículum laboral deixarà aviat de ser arbitrària, segons explicà ahir a Palma Jesús Ramírez, el president de la Comissió Nacional de la Formació Continuada.
Segons asseverà ahir Ramírez, «es parlarà d'un abans i un després» d'aquesta regulació, l'envergadura de la qual comparà amb «allò que suposà per a l'atenció mèdica la via de la formació especialitzada, la via MIR», de metges interns residents que s'ha acabat imposant a la sanitat.
En el cas de les Illes, l'acreditació de la formació continuada sanitària serà qualificada i avaluada seguint els criteris de la Comissió Nacional, partint del decret que aviat serà aprovat per Consell de Govern. Lourdes Sitges, actual responsable de formació a Serbasa, en serà la principal responsable, juntament amb el gerent Adolfo Marqués, qui ahir presentà aquesta iniciativa.
El decret, de fet, ja existia: el preparà l'anterior gabinet de Sanitat "de l'exconseller Francesc Fiol", però rebé impugnacions dels col·lectius que no hi havien estat inclosos (odontoestomatologia i veterinària).
Marqués explicà ahir que el decret que actualment estudia el Consell Consultiu del Govern inclou aquests col·lectius "que també han rebut acollida per la Comissió Nacional" però avançà que altres poden haver estat ignorats, atès que la Comissió local ha de funcionar amb total correspondència a l'estatal.