algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Vuit milions de la XIB es destinaren a pagar l'«Operació Enyorança»

La Xarxa d'Instal·lacions de les Illes Balears (XIB) va traspassar vuit milions de les seves partides pressupostàries en els darrers dos anys per subvencionar l'Operació Enyorança organitzada per l'anterior Executiu, segons indicaren fonts de Joventut a Diari de Balears. Aquesta partida que es va desviar cap a l'operació de compra de vots argentins forma part d'un seguit de desviacions irregulars dels pressuposts de la XIB en els darrers anys.

Aquest fet confirma que mentre Presidència va estar gestionada pel PP "i especialment en el període en què la consellera era Rosa Estaràs" «s'usurparen vilment una sèrie de doblers que podien haver servit per millorar la situació dels joves, les dones i altres sectors discriminats», explicaren les mateixes fonts. La resta de les desviacions, que sumaren un total de 25 milions de pessetes, es repartiren de la següent manera: 8 per a l'operació enyorança; 4 per subvencionar temes de dona; 7 foren desviats al servei d'informació i atenció al ciutadà i 6 es destinaren a altres coses.

D'altra banda, la Fundació Esplai de les Illes Balears explicà ahir que les inversions fetes a través de la Xarxa d'Instal·lacions de les Illes Balears (XIB) en els centres i infraestructures aportades per l'Església de Mallorca al consorci mai no ha estat superior a les inversions fetes en els centres de titularitat pública. Així ho explicà a Diari de Balears el secretari de la Fundació Esplai de les Illes, Guillem Cladera, que assegurà que «els avantatges que s'atribueixen al Bisbat en virtut de la creació del consorci XIB han estat exagerats de forma mal intencionada. És ver que a través del XIB hem aconseguit tenir una estabilitat econòmica a l'hora de fer inversions, però mai no hem invertit més doblers en els nostres centres que en els públics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.