muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

La història i l'evolució del castell explicades des de la primera pedra

Un centenar de gabellins foren guiats per l'historiador local Josep Terrassa

El castell de Capdepera va ser protagonista de la primera activitat dins l'apartat d'Itineraris pel municipi que es preveu en el programa d'actes de la commemoració dels 700 anys de la construcció del recinte fortificat.

Un centenar de persones es varen interessar per realitzar una visita al castell que fou guiada per l'historiador i investigador local, Josep Terrassa, qui va explicar passa per passa tot el que fa referència a la història i evolució de la fortalesa des que es va posar la primera pedra.

El recorregut es va iniciar des de l'Ajuntament. La fortificació vista des del carrer ja ofereix una visió de com es van realitzar les parets de la muralla, des de la seva primera etapa en què es va construir fins els darrers dies en què fou habitat. La pedra viva i el marès es mesclen dins la mateixa construcció.

Josep Terrassa va explicar com la construcció del castell tenia com objectiu agrupar a un mateix lloc els habitants del municipi que vivien dispersats per aquella zona. Així que el rei Jaume II, fill de Jaume I, va decidir construir un poble tancat per una muralla.

En el segle XIV la fundació d'un poble començava per la construcció de l'església, no obstant això, els pobladors de la zona no veien amb bons ulls el fet d'anar a viure al castell perquè perdien sobretot espai i intimitat. Per aquest motiu, els responsables reials varen encomanar a un presbiteri la tasca de recollir, exigir, rebre, procurar, administrar, gastar i distribuir els doblers destinats a la construcció del poble i la seva muralla. D'aquesta manera, els pobladors no tingueren més remei que anar a viure al castell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.