algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
23°

El PP guanyarà les generals a les Illes però el PSIB recupera terreny

Els socialistes illencs, amb el 36'8% del vot, conserven també els tres escons actuals

El Partit Popular (PP) i el Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB-PSOE) es continuen repartint els set escons al Congrés en disputa a la Comunitat Autònoma en les eleccions que se celebraran el pròxim diumenge dia 12 de març. Així es desprèn de l'enquesta realitzada per al Diari de Balears per PENTA 15, que fou efectuada per via telefònica entre els dies 2 i 3 d'aquest mes entre tres-cents habitants de l'Arxipèlag i que contempla un marge d'error del 5'7%. A les eleccions el PP obtindria quatre diputats i el PSOE altres tres, la qual cosa suposa a grans trets continuïtat sobre allò que ja hi havia. El Partit Socialista de Mallorca-Entesa Nacionalista (PSM-EN), per la seva banda, tot i que no obtindria escó, passaria a ocupar el tercer lloc per davant d'Esquerra Unida (EU), mentre que la coalició Unió Mallorquina-Independents de Menorca (UM-Inme) passaria al cinquè lloc per davant d'Els Verds, que en les anteriors legislatives superaren els nacionalistes de centre. Aquests detalls són, doncs, allò que marca les diferències respecte de les eleccions generals celebrades el dia 3 de març de 1996, data en què el candidat de la dreta espanyola guanyava per primera vegada unes eleccions generals al PSOE després de catorze anys en el poder.

Segons l'enquesta telefònica de PENTA 15, la llista del PP, que encapçala la diputada autonòmica Rosa Estaràs, obtindrà el 43'2% dels vots si a la intenció de vot directe (36'6%) se li extrapola el no sap/no contesta, que en el sondeig és del 28'5%. Seguint els mateixos criteris, la candidata del PSIB-PSOE, la diputada al Congrés Teresa Riera, obtindria el 36'8%. Si es comparen aquests percentatges amb els obtinguts per aquests dos partits en les eleccions del 96, s'observa que el PP baixa 2 punts (va obtenir el 45'1%) i el PSOE puja gairebé 1 punt (35'9%).

La principal novetat del sondeig electoral realitzat per PENTA 15 per a Diari de Balears és el canvi de posicions que es produeix entre el PSM i EU.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.