algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
25°

Catalina i Francisca Ferrà, escollides per representar les Valentes Dones

Foren votades pels membres dels col·lectius del Firó, que estrenaren sistema d'elecció

Catalina i Francisca Ferrà representaran enguany el paper de les Valentes Dones de can Tamany en el transcurs de les properes Fires i Festes de Maig, després de l'elecció que es va dur a terme divendres al vespre, amb un sistema diferent al d'anys anteriors. Així, enguany el procediment per elegir les Valentes Dones ha estat per pura elecció i no per sorteig com s'havia fet en els darrers anys. La decisió, que partí del Col·lectiu de Pageses, rebé el suport de l'Ajuntament.

Aquest nou sistema preveia que les Valentes Dones serien elegides democràticament pels membres dels diferents col·lectius participants en el Firó, en total prop de 500 persones amb dret a vot que havien d'escollir entre les sis parelles que optaven a ser elegides. D'aquestes, un total de 145 exerciren el dret de vot durant les dues hores de termini previst.

Com hem dit, les germanes Ferrà foren les més votades i amb diferència sobre la resta de candidates. En concret aconseguiren 76 vots, pels 28 de la segona parella classificada. L'expectació va presidir el moment de l'escrutini, especialment per part de les diferents candidates, que esperaven amb emoció quina d'elles seria l'escollida. Pocs esperaven que les guanyadores s'imposassin amb tanta diferència; es veu que la seva campanya fou efectiva.

Catalina Ferrà té 22 anys i estudia per a tècnic de laboratori, mentre que la seva germana Francisca té 17 anys, és estudiant de batxiller i una de les seves aficions és el ball de bot. Val a dir que ja fa anys que ambdues participen activament en el Firó com a pageses. La seva reacció en veure's guanyadores fou d'una immensa alegria i sorpresa. Es dóna el cas que entre elles i les germanes Casasnovas a qui representaran hi ha algunes coincidències, com el fet de dir-se igual que elles i també el fet de ser germanes, casualitats que segur que han tingut molt a veure a l'hora de ser les elegides.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.