cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Devuit depuradores reben més volum d'aigües residuals del que poden tractar

Altres nou estacions de l'Ibasan estan a punt d'entrar també en una situació de saturació

Devuit depuradores de les Illes Balears es troben saturades. Això vol dir que reben més aigües residuals de les que són capaces de tractar.
A la nostra comunitat, l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan), empresa pública que depèn de la Direcció General de Recursos Hídrics i, en darrera instància, de la Conselleria de Medi Ambient, hi té 65 estacions depuradores d'aigües residuals, de les quals les 18 següents estan saturades: Artà, cala Ferrera, cala Figuera, cala Rajada, Campanet, Canyamel, Costitx, Estellencs, font de sa Cala, sa Barca Trencada, Santa Eugènia, Sóller, Son Servera, cala Galdana, es Mercadal, Sant Climent, Sant Lluís i Santa Eulària.

La construcció de depuradores fou una de les grans apostes de l'anterior Govern del PP. L'objectiu, manifestat en nombroses ocasions pels responsables populars, era no tirar una sola gota d'aigua residual a la mar per així mantenir netes les costes i platges de l'Arxipèlag. D'aquesta manera, un dels màxims atractius turístics de les nostres Illes oferirien una bona imatge, aspecte fonamental en el reclam de visitants.

El director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea, declarà a Diari de Balears que «la construcció de depuradores per no tirar aigua residual a la mar és una mesura molt positiva, i així s'ha de reconèixer, però és incompleta i, en certa manera, inútil si no va acompanyada d'altres actuacions. Així, el PP no va ser capaç d'aturar el creixement turístic i urbanístic de manera efectiva, per la qual cosa moltes depuradores ja s'han quedat petites».

Si 18 estacions depuradores ja estan saturades, altres 9 estan a punt de trobar-se en la mateixa situació: Andratx, Banyalbufar, Binissalem, Cales de Mallorca, Colònia de Sant Pere, Lloret, Muro, Porreres i cala Llonga. Les 18 depuradores saturades representen un 27 per cent del total. Si les 9 que estan a punt de la saturació arriben finalment a aquesta situació, com sembla previsible, el percentatge arribaria al 41 per cent, prop de la meitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.