algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Alomar aconseguí calmar els ànims dels propietaris dels 800 xalets de vacances

El conseller de Turisme mostrà la seva disposició a legalitzar el màxim de cases

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, ahir aconseguí calmar els ànims encrestats dels propietaris dels 800 xalets de vacances que es donaren cita a l'Ajuntament de Pollença.

Entre 700 i 800 afectats comparegueren el capvespre a la sala de plens per escoltar les explicacions del conseller sobre l'arxiu dels expedients de les cases de vacances. De fet, l'afluència de públic va ser tan elevada que obligà el Consistori a cercar un lloc més adient, optaren per traslladar els assistents al pati de l'escola Monti-sion.

Allà enmig, el conseller es dirigí en veu alta a l'audiència que l'envoltava. «Sabia que el problema era generalitzat, però en desconeixia la dimensió real», assenyalà abans d'anunciar als presents que amb aquesta visita el que pretenia era «primer donar tranquil·litat». Per això comunicà que dimarts que ve la Conselleria de Turisme enviarà els 800 expedients a l'Ajuntament de Pollença perquè un equip de tècnics integrats per 4 o 6 persones puguin analitzar cas per cas i mirar de trobar una solució a la documentació que fa falta a molts de propietaris i que de fet ha provocat l'arxiu d'un important nombre d'expedients.

Així, Alomar anuncià que els tècnics de Turisme estudiaran un per un tots els expedients arxivats i també la resta. I apuntà que el termini de 30 dies, que donaven als propietaris que se'ls havia arxivat l'expedient perquè presentassin un recurs d'alçada davant el conseller, s'allargarà a tres mesos.

Després Celestí ressaltà una vegada més «la intenció de legalitzar el màxim de xalets de vacances de Pollença». Per això, explicà que la comissió mixta "que integra la directora general d'Ordenació Turística, la secretària de Turisme, un membre de l'Associació Balear de Viles Turístiques Vacacionals i un representant de la Federació Hotelera" pot exonerar els propietaris de l'aplicació de l'annex segon del Decret de xalets de vacances 8/98 de 23 de gener. I que ell s'encarregarà que aquesta comissió es convoqui per dur endavant aquesta proposta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.