algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

La Sala rescata el PGOU començat el 1994 i en set mesos estarà a punt

D'aquesta manera s'ha resolt el contenciós amb l'equip redactor

L'Ajuntament de Manacor ha decidit rescatar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) aprovat de manera inicial l'any 1994, acabar-lo i fa comptes que en set mesos estigui a punt de ser debatut pel ple.

Per fer això ha estat necessari que el batle, Miquel Riera (ALM-UM), hagi arribat a un acord amb el redactor del PGOU, Jaume Martínez, per tal que retiri el contenciós administratiu contra la Sala per un deute de vuit milions en la redacció del Pla. Això ha estat possible perquè s'ha prorrogat la concessió de la redacció per un import de 20 milions de pessetes.

Segons explicà el batle, «el que feim és agafar l'estructura del PGOU del 94, donar-li la nostra filosofia i s'adaptar-lo entre altres coses més a la Llei de sòl rústic, el POOT, el Pla de carreteres, el Pla d'equipaments, Moratòria de grans superfícies i la Moratòria del Consell de Mallorca».

El batle explicà que aquesta era la millor manera perquè compta amb dos informes jurídics que apunten que els vuit milions que reclama el redactor s'han de pagar i a més hi ha uns drets intel·lectuals. «Davant això l'acord a què hem arribat és que se li pagaran quatre milions del deute i els 20 per acabar la redacció del PGOU», manifestà Miquel Riera.

Des de l'oposició criticaren amb contundència que un tema tan important com el PGOU s'hagi duit a comissió Informativa d'Urbanisme extraordinària i urgent. En aquest sentit Catalina Sureda, portaveu del PP, comentà que «així com du els temes d'Urbanisme el batle és un desastre. No pot ser que totes les comissions que ha convocat el batle aquesta legislatura siguin urgents. Ara ens ha duit el tema del PGOU però nosaltres trobam que primer hauríem de discutir si s'ha de fer un Pla General i en canvi ells ja ho donen tot per fet. És una mostra clara que l'oposició els importa molt poc».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.