algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Medi Ambient insta els municipis a crear pàrquings gratuïts a la perifèria

El director general Boro Miralles demana «voluntat política» als ajuntaments

La Direcció General de Mobilitat i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, el titular de la qual és Boro Miralles (Els Verds), proposarà als municipis que creïn aparcaments gratuïts i vigilats a la perifèria de les poblacions. Miralles demana «voluntat política» als representants del municipis on treballa sobre aquesta qüestió basant-se en el principi setè de la Carta Europea dels Drets dels Vianants, en què es diu que els ciutadans «tenen dret a la disposició d'àrees d'aparcament que no incideixin en la mobilitat dels vianants i en la possibilitat de gaudir dels valors arquitectònics».

En aquest sentit, el director general de Mobilitat afirma que «és necessari tenir sempre reserva de sòl per poder ordenar l'espai urbà i escometre infraestructures com xarxes viàries per a trens, tramvies o bicicletes».

Miralles considera que la creació d'aparcaments a la perifèria, especialment a les capitals de les Illes i als ajuntaments de més població, «és una opció millor que l'ORA, ja que els cotxes queden fixos en un lloc mentre que amb l'ORA hi ha tot un seguit de vehicles ocupant una superfície que cada hora s'han de mobilitzar per ocupar-ne una altra, i provoquen així més trànsit pels carrers».

Considera que aquesta mesura hauria d'anar acompanyada de la potenciació del transport públic al costat d'aquests aparcaments, perquè els usuaris es poguessin moure còmodament pels nuclis. «Així es reduiria el parc mòbil a les ciutats i s'aconseguiria un equilibri urbà i un benestar per als vianants».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.