20.000 persones visitaren la Fira de Tardor

El recinte s'amplià per acollir trasts relacionats amb l'ecologia i amb aspectes solidaris

TW
0

Al voltant de 20.000 persones han recorregut, durant els dos dies que ha durat la Fira de Tardor de Marratxí, els 360 expositors que s'han instal·lat a la plaça de Sant Marçal i els carrers més cèntrics de la localitat.

De fet, enguany l'Ajuntament ha optat per ampliar el recinte firal i poder, així, introduir-hi una novetat molt especial: la Tardor Alternativa, això és, un grapat d'expositors, tots ells relacionats amb l'ecologia i també amb aspectes de caire solidari. Dins aquesta fira paral·lela es podia trobar des d'agricultura ecològica a tècniques de reflexoteràpia, i una llibreria relacionada amb tot aquest món. També hi havia un estand del Consell Insular, amb la campanya Mallorca, recicla ara; un dels Amics del poble Saharaui; un d'Intermón; un altre de Pro-Sud, que recull projectes relacionats amb el desenvolupament de països del Tercer Món. Els Amics de la Terra, que defensen l'entorn i promocionen el compostatge familiar, també hi tenien un expositor. La Fundació Vicenç Ferrer no hi podia faltar; com tampoc no hi podien faltar el GOB, Greenpeace i tot un grapat de cooperatives i botigues de consum ecològic.

Aquesta fira alternativa s'ubicà en els carrers Joan XXIII, Bàrbara de Verí, Reis Catòlics i a l'esplanada de La Verònica. Un indret que tot el matí va estar ben atapeït de gent que passejava amunt i avall interessant-se pel projecte que aquests col·lectius estan portant a terme en el Tercer Món.

Ahir, durant tot el matí, els visitants també pogueren gaudir de les demostracions que realitzà el Centre d'Activitats Eqüestres de Marratxí; destacà la mostra de 20 ponis de propietaris de Pòrtol. El professor d'equitació i un dels pocs mestres ferradors que queden a l'Illa, Sebastià Mestre, realitzà diverses demostracions, durant tot el matí, de com col·locar les ferradures a un cavall.