algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
31°

El Govern vol una planta de triatge a Son Reus per evitar el descontrol d'enderrocs

Medi Ambient arriba a un acord per obrir provisionalment la pedrera de Can Ramis

La Conselleria de Medi Ambient demanarà a l'Ajuntament de Palma la instal·lació d'una planta de triatge de residus sòlids a Son Reus per posar fre a l'abocament d'aquests materials en pedreres, que són usades com abocadors il·legals o no regulats. El director general de Residus, Nicolau Barceló, afirmà ahir que qualsevol altre lloc que no sigui Son Reus «ens obligarà a requalificar urbanísticament els terrenys».

D'altra banda, Barceló va arribar a un acord amb les parts implicades perquè ahir s'obrís de manera provisional la pedrera de Can Ramis per abocar de nou els enderrocs, sempre que es compleixin una sèrie de condicions. En principi aquesta provisionalitat durarà 15 dies. Els transportistes de contenidors i enderrocs s'encarregaran de seleccionar els residus (frigorífics, mobles, materials de construcció) i només podran abocar a un redol de la pedrera per no dificultar les tasques d'extinció d'incendis. I és que els bombers encara treballen per controlar la quema de residus després que es declaràs, ja fa una setmana, un incendi presumptament intencionat en aquesta pedrera.

Paral·lelament a les negociacions de Medi Ambient, l'Ajuntament de Palma i el Govern balear han començat a tractar la possibilitat que els enderrocs siguin abocats de manera provisional a la planta de Son Reus, de titularitat municipal. Les negociacions s'espera que arribin a bon port la setmana que ve. La principal preocupació dels responsables municipals és que els terrenys de Son Reus comencen a estar molt plens, i que aquesta situació s'ha vist agreujada per la temporada turística. Fonts de l'Ajuntament temen que la «provisionalitat» de l'abocament d'enderrocs es pugui «eternitzar», tot i que Barceló garantí que «això no passarà». Pel que fa als enderrocs que genera la construccció, el director general de Residus té la intenció que «siguin utilitzats per a la restauració de pedreres. Així solucionarem dos problemes d'una sola vegada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.