cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

Ciutat tindrà correfoc per les festes de la Salut, però no serà el d'Iguana

L'Ajuntament contracta colles pobleres i desplaça la festa de Sant Joan

Un dels espectacles més impressionants de les festes d'estiu, el correfoc, també arribarà enguany a Palma. Almenys així consta en el programa de festes de la Mare de Déu de la Salut, on es confirma aquest acte per al dilluns dia sis de setembre a les deu del vespre. El correfoc sempre sol fer-se el mes de juny, concretament en la revetla de Sant Joan, i gairebé sempre de la mà de la companyia Iguana Teatre.

Aquesta era una festa consolidada, però qüestions pressupostàries i el desacord entre José María Rodríguez i la Federació de Veïns, provocaren que enguany els del Teatre del Mar no poguessin realitzar la Nit de Foc. Ara, els encarregats del correfoc seran el grup de dimonis Foc i Flama, el grup Dimonis Albopàs de sa Pobla i el grup Llaüt de carrer. I com no podia ser d'altra manera, els focs artificials tornaran davant la Seu malgrat la manca d'enteniment entre el Capítol i Rodríguez. En aquest sentit, el PSM denuncià que «avui tiram focs per qualsevol cosa, i afectam un dels principals monuments que hem de conservar i que pateix el mal de pedra».

Per la seva banda, Unió Mallorquina assegurà que «ens afegim a la proposta d'altres col·lectius de traslladar el lloc de llançament dels focs al dic de l'Oest, ja que aquesta ubicació permetrà gaudir dels focs sense que es produeixi dany a la Seu». També s'ha de destacar el fet que aquestes festes suposaran l'estrena de la reformada plaça de l'Olivar com a escenari per a actuacions musicals, ja que dimarts es farà un concert de la coral de Sant Jaume i de la Banda Municipal de Música.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.