nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.03°

El Govern dedicarà l'1% del seu pressupost a actuacions solidàries

Balears serà així la comunitat que realitzi l'aportació més gran de tot l'Estat

90846
L'Executiu també demana aportacions dels ciutadans per a Turquia.

El Govern de les Illes Balears serà, a l'any 2000, el més solidari de tot l'Estat en destinar un 1% del seu pressupost al Tercer Món i a zones afectades per catàstrofes. Així ho anuncià ahir el conseller de Treball i Benestar Social, Eberhard Grosske, qui destacà que «igual que hem informat que les Illes són la comunitat amb més economia submergida, les Balears seran també, i això és molt més gratificant, la comunitat més solidària destinant un 1% del pressupost autonòmic de l'any 2000».

El pressupost d'enguany supera els 134.000 milions de pessetes. Suposant que el de l'any que ve serà superior, l'1% podria significar uns 1.400 o 1.500 milions de pessetes. No obstant això, el Govern no ha esperat l'any que ve per començar a prendre decisions de caire solidari i ahir mateix decidí fer una aportació de 50 milions de pessetes per contribuir a l'ajuda humanitària destinada a pal·liar els efectes del terratrèmol que ha afectat diverses zones de Turquia.

En opinió de l'Executiu, la magnitud de la catàstrofe requereix una intervenció urgent per part de l'Administració autonòmica. Aquesta ajuda de 50 milions de pessetes es farà efectiva a través de Creu Roja, entitat que s'encarregarà de gestionar i assegurar l'arribada d'aquests recursos, segons el conveni subscrit entre el Govern i aquesta organització.

Aquest conveni preveu la canalització dels recursos a través de Creu Roja, sempre que s'hagi de fer una intervenció d'emergència i quan l'entitat tengui implantació i capacitat operativa a la zona destinatària de l'ajuda humanitària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.