nubes dispersas
  • Màx: 18.43°
  • Mín: 13.93°
18°

Govern diu que l'any que ve s'iniciaran les obres del ferrocarril fins a la ciutat

Obres Públiques anuncià que hi ha partides del Fons de la Comunitat Europea

El Conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Josep Antoni Ferrer Orfila, va anunciar, a la reunió mantinguda amb la corporació municipal ahir migdia, que a partir de l'any que ve es durà a terme el projecte per dur la línia de ferrocarril a Manacor. Ferrer va expressar que dins la comissió d'Hisenda i al Fons de la Comunitat Europea, «hi ha partides destinades al retorn del Tren i hem d'aprofitar aquesta ocasió. Consider que és un tema prioritari, si ho podem realitzar l'any que ve no hem d'esperar d'aquí a cinc anys, malgrat s'hagi de fer algun préstec.

El conseller va expressar que l'objectiu és fer arribar el tren a Manacor i després crear una altra línia cap a Portocristo i en el futur arribar fins Artà o Capdepera. Ferrer va manifestar que actualment es poden aprofitar els terrenys del traçat actual del ferrocarril, encara que s'hauran de canviar les vies metàl·liques per unes més modernes perquè les que hi ha estan obsoletes. El projecte contemplarà també una nova ubicació de les estacions ja que gairebé quasi totes es troben dins el casc urbà.

Pel que fa a aquest tema, la portaveu de l'equip de govern, Maria Antònia Vadell (PSM) va explicar al conseller que el parc de l'estació de Manacor necessita una millora urgent ja que els dos edificis es troben en mal estat i s'hauria de protegir amb un vallat provisional degut a la perillositat de la zona. El conseller va comentar que un dels objectius de potenciar els transports com el del tren i l'utilització de l'autobús és el de «descongestionar la carretera Palma-Cala Rajada ja que nosaltres descartam fer autopistes. Ara bé, aquesta carretera necessita més actuacions per millorar-la».

Pel que fa a la línia d'autocars, Ferrer va explicar que es vol potenciar aquest transport i que s'estan fent gestions amb una empresa concessionària per arribar a acords puntuals. La conselleria exigirà més comoditat i seguretat amb aquest mitjà i escoltarà les propostes de l'empresa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.