nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Detenen el patró d'un vaixell que abandonà el cadàver d'un indigent en un pantalà del moll

Està acusat d'omissió de socors i de fals testimoni

El cadàver d'un indigent de 52 anys, identificat com Francisco Ortega Hoyas, va aparèixer ahir abandonat sobre el pantalà Crineres del moll de pescadors de Palma. Segons informà la 313 Comandància de la Guàrdia Civil, la causa de la defunció és un atac de cor, i no es trobà cap senyal de violència ni en el cos ni en l'entorn on va ser trobat.

José M.R., de 59 anys, propietari d'un vaixell pesquer va ser arrestat per funcionaris de la Benemèrita, ja que segons havien denunciat testimonis presencials els tripulants de l'embarcació que patroneja havien deixat el cadàver del difunt de matinada, després que aquest morís a bord d'aquest mentre navegaven per alta mar. Aquest home està acusat dels delictes d'omissió del deure de socors i de presentar fals testimoni. Francisco Ortega es trobava empleat com a jornaler en l'esmentat pesquer amb una freqüència molt dispersa, ja que només acudia a treballar algun dia de la setmana.

Amb les investigacions efectuades fins ara no hi ha indicis que apuntin que cap de les persones que tripulaven el vaixell no tengui relació directa amb la mort, però l'abandó del cos ha provocat l'opertura de diligències. Els investigadors de l'institut armat suposen que el detingut decidí abandonar l'indigent quan aquest ja era mort per evitar-se els problemes derivats de la quantitat de paperassa que hauria d'haver complimentat per informar oficialment sobre els fets.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.