algo de nubes
  • Màx: 19.69°
  • Mín: 13.26°
19°

Turisme prohibirà que es faci publicitat dels xalets de vacances que són il·legals

La Conselleria demana a l'Ajuntament que faci un certificat de legalitat

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, té intenció de prohibir als touroperadors fer publicitat dels xalets de vacances que tenen expedients d'infracció urbanística oberts i que només a Pollença representen més de la tercera part dels que es comercialitzen. Per això mateix, Alomar ha encetat tot un seguit de converses amb l'Ajuntament de Pollença per mirar de solventar la situació d'il·legalitat greu en què es troben la tercera part d'habitatges de vacances que es lloguen durant l'estiu.

La Conselleria demana ara tant a l'Ajuntament com a la societat que gestiona aquests habitatges que presenti un certificat de legalitat expedit per la mateixa Administració municipal com mentre no tenen cap infracció urbanística. És aquí on es crea la problemàtica perquè la gran majoria de cases de Pollença que es lloguen a turistes s'han construïdes de forma il·legal o bé compten amb expedients d'infracció urbanística oberts per haver fet un porxo o una piscina sense comptar amb la pertinent llicència o passant-se els metres permesos.

La batlessa de Pollença, Francisca Ramon, explicà ahir que el conseller els ha transmès la intenció de no fer propaganda d'unes cases que tenen una il·legalitat. El propòsit de la Conselleria de Turisme ja ha despertat tot un estat de nerviosisme entre l'associació que gestiona aquests habitatges i també dins l'Ajuntament perquè aquest requisit pot «desencadenar un problema social». Ramon explica que moltes famílies de Pollença paguen els estudis universitaris dels seus fills amb els diners que obtenen del lloguer de les cases. També altres s'endeuten fort per poder fer l'obra de millora o bé construir íntegrament el xalet i, després, amb els ingressos poder pagar els préstec bancari. Els ingressos procedents d'aquests lloguers oscil·len, fonamentalment, entorn als dos i tres milions de pessetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.