cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Medi Ambient veu viable la declaració de parc natural a la franja muntanyosa

El director general de Biodiversitat, Pere Tomàs, ho ha comunicat a EU-Els Verds

La Conselleria de Medi Ambient veu viable la declaració de parc natural el massís de les muntanyes d'Artà. Així ho va manifestar ahir el portaveu del grup municipal Esquerra Unida-Els Verds, Julen Adriàn, després d'haver mantingut una conversa amb el director general de Biodiversitat, Pere Tomàs. Adriàn va explicar que «existeix una bona disposició per part de la Conselleria ja que veuen la possibilitat que les muntanyes puguin ser declarades parc natural, que és la protecció màxima que se li pot donar».

Adrian també va explicar que «la tramitació no serà gaire fàcil ja que moltes de les possessions són de propietat privada i algunes estan en venda. Les gestions seran complicades però es pot aconseguir». El regidor d'EU-Els Verds va manifestar que «des de la Conselleria m'han animat perquè presenti una moció perquè sigui aprovada en ple per així començar a fer la tramitació».

Julen Adriàn va entrar dimecres passat a l'Ajuntament una esmena on es demana que se sol·liciti a la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear l'inici de la tramitació necessària per a la declaració del parc natural de les muntanyes d'Artà. La proposta exposa que l'àmbit geogràfic del parc es determinarà en funció dels resultats del pla d'ordenació de recursos naturals previ a la declaració, en el qual s'hauran d'avaluar les aptituds territorials, tant de les zones Anei i Arip com d'àrees adjacents d'elevat interès natural.

El parc ha de contemplar distints punts bàsics com la de permetre i potenciar, sempre que sigui possible, el desenvolupament socioeconòmic i la millora de la qualitat de vida dels habitants d'Artà. També és necessari assegurar la conservació integral dels valors naturals i culturals que s'apleguen en aquest espai, així com la de garantir la dotació suficient d'estructura administrativa, pressupost i mitjans tècnics i humans qualificats a fi de garantir una correcta gestió d'aquest espai.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.