algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Cort ampliarà el pàrquing de la plaça Espanya perquè hi cabin autocars

La segona fase del parc de les Estacions s'iniciarà l'octubre amb necessitats d'espai per al transport discrecional

El parc de les Estacions continua sent una de les màximes preocupacions municipals. Ara mateix, el batle de Palma, Joan Fageda ha encarregat la millora de l'equipament públic del recinte, especialment al voltant de l'àrea dedicada a la petanca.

Però com que la intenció del consistori és que les obres de la segona fase del projecte comencin com més aviat millor, l'habilitació del mobiliari urbà sols es farà quan el projecte hagi estat concretat pel regidor d'Urbanisme, Rafel Vidal i per l'arquitecta de les Estacions, Carme Pinós. «No és tracta que posem nou mobiliari o que replantem arbres en els espais que es poden veure afectats per la segona fase del projecte» assegurà Joan Fageda.

Un dels problemes cabdals de la segona fase del projecte és el que fa referència a l'estació d'autobusos de transport discrecional. En un principi està previst que aquesta estació es faci just a la vora del pont del tren, molt a prop d'un dels antics edificis ferroviaris, però alguns propietaris de serveis discrecionals han manifestat les seves queixes pel reduït espai assignat. Per això, l'equip Fageda està avaluant la possibilitat que en l'aparcament soterrani que es construirà sota l'actual plaça d'Espanya hi puguin caber cotxes d'aquestes companyies.

Aquest fet implicaria la necessitat de remodelar aquest aparcament i de fer una modificicació del projecte d'obres, però Fageda va dir que «no crec que això suposi molts de problemes». Les obres de la segona fase del parc de les Estacions s'iniciaran a finals de setembre o a principis d'octubre, tot i que si es poden avançar, es farà. «Com més abans comencem serà molt millor» assegurà Fageda.

El manteniment és de Dragados  

Durant els propers dos anys el manteniment del Parc de les Estacions pertany a l'empresa Dragados. Així es desprèn del plec de condicions del concurs que va guanyar l'empresa. Així que ells són en bona part els màxims responsables del mal estat d'aquesta macroinfraestructura. Com ja va denunciar Diari de Balears el parc encara presenta alguns problemes greus, com la manca de drenatge en els seus estanys, on els ionquis netegen la seva roba i on molts de cans aprofiten per refrescar-se. Ara Dragados té dos anys per fer lluir el parc i deixar-lo ben a punt d'ús. Perquè si no s'aconsegueix que les Estacions sigui emprat pels ciutadans s'haurà fracassat de manera estrepitosa. Hem de deixar temps a la natura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.