nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.64°

Els pous de finques veïnes a can Guilló s'assequen a causa del camp de golf

L'Ajuntament calcula en 600 metres cúbics les extraccions diàries de la possessió

Alguns pous localitzats en finques properes a la possessió de can Guilló, on s'està regant ja part d'un camp de golf construït de manera il·legal, han quedat secs i altres han vist com el seu cabal d'aigua disminuïa considerablement.

De fet, hi ha veïns de can Guilló que ja s'han adreçat a l'Ajuntament de Pollença per manifestar la seva preocupació davant el descens experimentat en el nivell dels seus pous. Així, des del consistori expliquen que a la piscifactoria de can Colet s'ha acabat l'aigua. «L'any passat ens subministrava aigua, enguany no en tenen ni per als peixos». Durant els mesos d'estiu, can Colet donava aigua a l'Ajuntament entorn d'uns 15 metres cúbics hora.

A la finca de can Salas, on hi ha els pous de l'empresa que té el mateix nom i que es dedica a la venda d'aigua potable, el cabal també ha baixat un 50 per cent. Per això mateix, ara, aquesta empresa s'ha vist obligada a dur aigua de fora del municipi per poder continuar mantenint els seus clients.

Per això mateix, el tècnic municipal en matèria d'aigües veu una clara relació entre les extraccions que s'estan duent a terme a la finca de can Guilló i el descens experimentat en la resta de pous veïnals. «La quantitat d'aigua que hi ha emmagatzemada a l'aqüífer és limitada, per tant l'extracció que es fa a can Guilló afecta la resta de pous. Això, és obvi», sentencià el tècnic d'aigües.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.