muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Els nous serveis de transport sanitari ja són plenament operatius a les Illes

Insalud demana accés al GPS de les ambulàncies per controlar el seu rendiment

Els serveis de transport sanitari urgent s'incrementaren els primers quinze dies d'agost en un 10 per cent respecte del mateix període a l'any anterior, amb 588 urgències, mentre que els serveis aeris de transport mèdic augmentaren en un 30 per cent (33 evacuacions fins al dia 15 passat), segons va explicar el responsable de la Unió Temporal d'Empreses Ambulàncies de les Illes Balears (AIB), Josep Maria Garcia Ruiz, qui asseverà que totes les urgències foren cobertes sense cap tipus d'entrebanc per aquesta unió. García explicà en aquest sentit que AIB ha arribat a emprar tres avions per al trasllat de malalts a la Península, mentre que el contracte just obliga a un aparell disponible.

Des que AIB signà el seu contracte amb Insalud, el 28 de juliol passat, s'obrí un període d'un mes natural perquè la unió d'empreses es fes càrrec del transport sanitari urgent i programat arreu del territori illenc, termini que d'ambdues parts s'espera serà respectat, atès el grau de compliment previ al termini fixat.

La unió d'empreses considera que per arribar al 100 per cent del compliment just resta proporcionar l'helicòpter que haurà de cobrir els trasllats de Menorca, la tripulació i l'equip mèdic del qual ja són sotmesos a entrenament a l'aeroport de Son Sant Joan, com també ho fa la dotació de l'avió que haurà de cobrir els trajectes ràpids amb els hospitals de la resta de l'Estat.

Segons García Ruiz, els serveis contractats s'estan complint ja de manera extensiva, com ho demostra el fet que el servei d'avió ambulància contractat hagi estat cobert amb tres aparells, en comptes de l'únic que havia estat contractat. La nova adjudicació estableix, de fet, que els serveis emprats seran exclusius, és a dir: que just podran ser emprats per Insalud.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.