algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Medi Ambient vol evitar la massificació dels parcs cobrant o limitant-hi les visites

Margalida Rosselló critica la política de l'anterior Govern d'incrementar-ne els visitants

La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear vol frenar el descontrol de visitants dels parcs i àrees naturals de les Illes. La consellera Margalida Rosselló amb el seu equip estudien fórmules indirectes per limitar l'accés a zones que es poden veure afectades per la sobreocupació humana, com pugui ser l'Albufera, ses Salines d'Eivissa, etc. Aquestes mesures passen per fer pagar l'entrada a aquestes àrees, fer pagar alguns dels serveis que ofereix el parc o fins i tot limitar-ne les visites. «El que no pot ser és el que fins ara havia fet el Govern del Partit Popular que es vanagloriava que a l'arc de l'Albufera any rere any s'incrementaven el nombre de visitants. Això és una animalada. Un parc natural o una àrea natural no és un lloc lúdic sinó un espai per preservar la natura, no per destruir-la».

La consellera també titllà de «barbaritat» el fet que a la reserva de ses Salines «entrin milers de turistes amb motos que ocasionen un mal a la vegetació increïble. Aquests atemptats no es poden permetre de cap de les maneres i es necessari que s'adoptin mesures perquè aquesta situació no es torni a repetir com ha passat amb l'anterior Govern balear».

Rosselló també pretén millorar la gestió d'aquestes àrees i dotar-les de més guies i major control per preservar-les. La responsable de Medi Ambient indicà a més que «els parcs naturals no s'han de plantejar des d'un punt de vista turístic. Les persones que els visiten no van a un lloc com si fos una acampada sinó que hi van per conèixer uns valors naturals. Hem de pensar a més que els doblers que es recaptin per a l'entrada al parc serviran per gestionar de manera més eficaç aquests llocs».

No obstant això, tot està pendent de ser analitzat amb més profunditat, tenint en compte, a més, el mateix Pla d'ús i gestions dels parcs. Un dels exemples per obtenir un millor control en àrees naturals és la regulació de les visites a Cabrera que aquest estiu ha posat en marxa el mateix parc, «i que evita l'impacte ambiental de la massificació»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.