algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
12°

Virgínia Abraham, la cara més jove de Cort

Als seus vint-i-un anys, la regidora pel PSIB-PSOE és la benjamina de la nova corporació municipal

És el 13 de juny de 1999. Virgínia no ha dormit molt bé. Li toca estar controlant taules electorals. Quan arriba al PSIB no pot pus de nervis, però l'alegria és molt gran, perquè es pensa que Fageda ha perdut la majoria. Cinc minuts després tot canvia i es queda glaçada, però arriben nous resultats i Francesc Antich es perfila com a president del Govern. Els socialistes han perdut la batalla de Palma, però han guanyat la guerra del Consolat.

És el 22 de juliol de 1999 i l'Ajuntament es consitueix. Virgínia està radiant. Acaba d'entrar a Cort com a regidora. De fet, és la regidora més jove de les darreres legislatures.

Ha passat prop d'un mes i Virgínia Abraham, de 21 anys, ja ha assumit el que ha passat a la seva vida d'ençà que Antoni Roig la va cridar quatre mesos abans de les eleccions per proposar-li anar a les llistes de Cort. «Em vaig quedar molt parada, sols vaig poder demanar-li temps per pensar-ho».

I és que qui li anava a dir a aquesta jove estudiant "a punt de ser diplomada en Ciències Empresarials" fa dos anys, quan entrà a les joventuts del PSIB, que esdevindria la regidora més jove de Palma? «Ningú», assegura ella.

El cas d'Abraham és sorprenent. Tot i que a la família té referents polítics "el seu padrí era republicà i es va haver d'exiliar", convèncer a son pare perquè la votàs ha resultat difícil. «És que ell és del PSM de tota la vida i, clar, he hagut de jugar fort». A canvi del vot, ha hagut de prometre que «si tenc cap escàndol públic no tornaré a parar per casa. La veritat és que m'han donat suport i m'han dit que em bolqui completament en aquesta tasca per tal de fer-ho el millor possible. He de ser responsable de la meva feina».

I precisament la seva tasca a Cort no serà fàcil, perquè s'encarregarà del tema de Pressuposts i Economia, apart de l'àrea de Joventut i de participar a les comissions de dues empreses municipals, en concret l'IMI i la funerària. També haurà de controlar el tema del patronat d'alberguistes de Son Riera i Son Banya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.