cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.25°
10°

La Sala no pot pagar 140 factures pendents per manca de liquidesa

El batle detecta un forat d'onze milions als comptes municipals

El nou batle de Maria, Jaume Mestre (PSM), assegura haver trobat un forat de més d'onze milions de pessetes a la comptabilitat municipal. Aquesta quantitat inclou un llistat de 140 factures que encara estan sense pagar des de fa molts mesos i que corresponen a diferents despeses que l'anterior equip de govern socialista va gastar sense tenir-les previstes als pressuposts municipals.

La totalitat de les factures procedeixen de diferents actuacions de manteniment o bé de festes. De fet, encara hi ha despeses pendents d'abonar de l'organització de la fira de l'any passat, així com altres relacionades amb les obres de manteniment de l'escola per les quals es deuen 600.000 pessetes. Tal és la situació de caos dels comptes municipals que la companyia elèctrica Gesa ja ha tramitat una carta a l'Ajuntament reclamant el pagament de 3'5 milions de pessetes per corrent de la il·luminació de carrers.

Segons va expressar el batle Mestre, una mostra de la desorganització amb la qual s'ha gestionat l'Ajuntament fins ara ho demostra el fet que els darrers quatre anys no s'ha abonat al Fons Mallorquí de Solidaritat el 0'7% del pressupost municipal, tot i que hi havia una partida consignada per a això. A més, el batle va indicar que «aquesta situació ve d'enrere ja que durant l'anterior legislatura ja es varen reconèixer 32 milions de pessetes fora de pressupost».

D'altra banda, l'Ajuntament de Maria arrossega un deute de 45 milions de pessetes corresponents a tres crèdits bancaris i a un altre que està previst contreure als pressuposts d'enguany. Mestre va informar que «les inversions programades per a enguany estan supeditades precisament a aquest darrer préstec, ja que no hi ha doblers per fer-hi front».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.