cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

El titular d'Obres Públiques demanarà més competències a Madrid en ordenació del territori

L'Executiu acata la decisió del Constitucional quant a les DOT

El nou conseller d'Obres Públiques, Antoni Ferrer, va afirmar ahir que el renovat Executiu balear demanarà a Madrid més competències d'ordenació del territori, encara que no va voler espeficicar quin seria exactament el contingut de la reclamació. Ferrer va realitzar aquestes declaracions després que ahir es conegués que el Tribunal Constitucional ha suspès la vigència i l'aplicació de dos articles i una disposició addicional de les Directrius d'ordenació del territori (DOT) elaborades per l'antic Govern (PP). La resolució del Constitucional arriba com a conseqüència del recurs que va presentar contra les DOT el Govern espanyol perquè entén que les referides directrius envaeixen competències exclusives de l'Estat sobre l'ús del sòl en el territori. Aquesta resolució ha motivat el nou Executiu per demanar més competències en sòl, que si fossin cedides podria evitar en un futur enfrontaments directes entre l'Administració central i la Comunitat balear.

Pel que fa a la desautorització dels articles de les DOT per part del Constitucional, Ferrer afirma que «que acatam la sentència de l'alt tribunal». Això no obstant, no ha volgut pronunciar-se sobre els arguments del Constitucional, «ja que en desconeixem el contingut de la sentència i, per tant, fins que no tinguem a mà la resolució no podem parlar obertament del tema», explica.

Malgrat això, el nou conseller d'Obres Públiques del Govern balear, nascut dels partits que formen el Pacte de Progrés, va tornar a insistir que l'Executiu revisarà les Directrius d'ordenació del territori, que com se sap varen ser molt criticades pels partits que ara formen el nou Govern.

Sense consens  

L'actual Govern té les DOT que no volien i que ara pensen revisar. El passat 25 de gener, el Govern de Matas va aprovar aquestes directrius sense consensuar-les amb els altres partits polítics. Ara només resta una pregunta òbvia amb una resposta presumptament òbvia. Es revisaran les DOT sense el consens del Partit Popular?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.