algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Una plaga d'aranya roja posa en perill els arbres de la plaça Constitució

Els tradicionalss plàtans presenten un estat lamentable a causa dels àcars, que fan caure les fulles

Molt abans de la famosa reforma de la plaça Constitució, els tècnics ja detectaren que els arbres de la plaça i voltants estaven greument malalts. Ja en aquell moment es va detectar que un dels orígens del cada vegada més dolent aspecte dels arbres era una plaga d'aranya roja, un àcar quasi microscòpic que provoca la caiguda prematura de les fulles i l'engroguiment general del fullam.

Però el mal aspecte dels plàtans de la plaça de Sóller ha arribat enguany al seu màxim grau. A part que han perdut totalment la verdor i la frondositat que sempre els havia caracteritzat, cada dia els al·lots del servei de neteja del centre ocupacional Estel Nou recullen grans quantitats de fulles seques com si ens trobàssim en plena tardor.

L'Ajuntament ja ha anunciat que iniciarà de seguida una campanya de fumigació contra la plaga, però la gent es demana com és possible que amb els milions que s'han gastat a la plaça i als seus voltants s'hagi esperat tant per posar en marxa un tractament integral destinat a tornar als plàtans la seva esplendor i a tornar-los la seva salut.

Tampoc no sembla que sigui l'aranya roja l'únic problema que presenten els plàtans. Persones enteses en la matèria asseguren que els arbres han estat maltractats durant la reforma i ha estat la seva delibitació la que ha propiciat la virulència de la plaga d'aranya roja i d'altres afeccions produïdes per fongs que també sembla que tenen. En altres ocasions s'ha denunciat que els plàtans de la plaça són podats per l'Ajuntament de manera massa traumàtica, la qual cosa també pot afavorir les malalties i escurçar la vida de l'arbre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.