nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

Insalud confirma l'inici de converses amb Sanitat per transferir competències

Rodrigo de Santos avisa que «qualsevol decisió presa ara pot condicionar el procés»

El director territorial d'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, confirmà ahir que avui iniciarà converses "encara informals" amb la nova consellera de Sanitat, Aina Salom, per tal de definir els paràmetres amb què s'haurà de fer efectiu el traspàs de competències sobre atenció sanitària al llarg de la pròxima legislatura, un afer considerat prioritari per ambdós executius.

Rodrigo es donà suport amb les recents paraules del ministre d'Administracions Públiques, Acebes Paniagua, asseverant que «allò important per a les Illes Balears és que aquest traspàs es produeixi al llarg dels pròxims quatre anys». El nou Govern balear, en efecte, manté l'interès per aquestes competències que amenacen de ser verinoses, per quant l'àrea de Sanitat és una de les principals raons de deute públic.

Això no obstant, la importància d'aquest traspàs, segons Rodrigo, no només s'ha d'entendre «des d'un punt de vista pressupostari», sinó amb la intenció de garantir la millora en la prestació de serveis a l'usuari. Rodrigo de Santos llançà, emperò, una advertència als seus interlocutors: «qualsevol decisió que ara puguem prendre condicionarà fortament les transferències».

El director provincial considerà que les Illes Balears es poden beneficiar doblement en assolir competències assistencials: d'una banda, el fet que l'Arxipèlag es trobi per davall de la mitjana estatal en matèria d'inversions pot suposar que les transferències impulsin els doblers destinats als capítols VI i VII dels pressuposts sanitaris per sobre de la mitjana; d'una altra banda, les Balears s'han avançat a altres comunitats autònomes en impulsar les noves formes de gestió hospitalària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.