nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Condemnen la propietària d'un ca que mossegà i deixà en coma una dona

És la primera vegada que l'Audiència de Palma es pronuncia sobre un cas protagonitzat per un ca

El Tribunal de la secció Quarta de l'Audiència de Palma ha condemnat la propietària d'un ca que va mossegar una dona a la cama i la va deixar en coma durant 27 dies. La víctima va arribar a recuperar, posteriorment, el sentit, encara que la cama ha quedat afectada per l'envestida del ca. Els fets varen ocórrer a Eivissa. Aquesta és la primera vegada que l'Audiència de Palma es pronuncia sobre un cas protagonitzat per un ca considerat perillós, després de la polèmica que va generar la mort d'un nin a Can Picafort, com a conseqüència de l'atac d'un dogo argentí, de nom Copi, que posteriorment va ser sacrificat.

La història de la dona que quedà en coma es remunta a Eivissa el 15 de juliol de 1995. La víctima, de nacionalitat estrangera, va entrar a una propietat privada per fer una pregunta a la propietària de la finca, situada a Sant Josep. L'accés a la propietat, segons assenyala el tribunal, es trobava obert, per la qual cosa la dona va decidir entrar-hi. Mentre la dona parlava amb la propietària, un ca, que es trobava a la finca, va atacar la convidada. L'animal va mossegar la cama esquerra de la dona. La víctima va tardar tres dies a anar a l'hospital de Can Misses, en què entrà en estat de coma. Els metges confirmaren que tenia un estat de coma infecciós. Va romandre durant 27 dies ingressada a l'hospital, fins que recuperà la consciència. Actualment la dona sofreix seqüeles neuràlgiques i dolors en el peu, reducció de sensibilitat i sensació de fred. La sentència assenyala també que la dona presentava diverses cicatrius a la cama esquerra. Per aquesta lesió, els jutges li atorguen una indemnització d'un poc mes de dos milions de pessetes.

El tribunal de l'Audiència de Palma recorda que el Codi Penal és molt clar en la responsabilitat que tenen els propietaris dels cans quan l'animal protagonitza algun fet que provoca danys humans o materials. En concret, la llei assenyala que l'amo d'un animal «és responsable dels perjudicis que causi, encara que se li escapi o se li extraviï». Aquesta responsabilitat, segons el Tribunal, només cessarà quan el dany sigui causat per alguna força major o de culpa del que l'hagués sofert». En el cas d'Eivissa, el tribunal entén que la responsabilitat és de la propietària del ca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.