nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

El TSJB confirma la sanció a la propietària d'un restaurant que utilitzava oli de colza

Manifestà als inspectors que ho comprava en garrafes a Petra, a un olier de Caimari

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha confirmat la sanció de 600.000 pessetes posada per la Direcció General de Sanitat del Govern balear a un restaurant de sa Coma per utilitzar oli de colza en la seva activitat empresarial, malgrat que la propietària argumentà, sense provar-ho, que només era per a consum propi. Els inspectors de Sanitat es personaren al restaurant i comprovaren que n'hi havia una garrafa de cinc litres, oberta, que tenia aproximadament tres quarts de litre d'oli sense identificar.

La titular de l'establiment declarà als inspectors, segons consta en l'acta, que aproximadament cada dues setmanes comprava a Petra, concretament a un olier de Caimari, una d'aquestes garrafes que, una vegada analitzades al laboratori municipal de Palma, resultaren ser d'oli de colza refinat.

Segons declarà la titular del restaurant en les al·legacions de l'expedient sancionador, per cuinar emprava oli de gira-sol i el de la garrafa el destinava per al seu ús particular pensant que era oli d'oliva verge.

Sanitat formulà una proposta de resolució qualificant els fets com una infracció greu. L'afectada presentà de nou al·legacions en què s'oposava a l'aplicació de la normativa en què es basava la sanció, les quals varen ser rebutjades per l'Administració, que confirmà la multa de 600.000 pessetes.

La propietària del restaurant presentà un recurs contra la sanció sol·licitant la revocació o, en tot cas, que la infracció es qualificàs com a «lleu en grau mínim», el qual Sanitat desestimà, i davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears reclamà una sentència favorable perquè no era conforme a Dret les resolucions recorregudes.

El Tribunal, en els fonaments de Dret, dóna com a vàlides les anàlisis fetes al laboratori municipal de l'Ajuntament de Palma que establiren que es tractava d'oli de colza refinat, «conclusió a què s'arriba en confirmar la presència significativa de brasicasterol sumada a més d'un 2% d'àcid linoleic».

A més, el magistrat ressalta el fet que la propietària del restaurant no proposà cap prova en contra d'aquests resultats del laboratori municipal, sinó tot el contrari, renuncià a la seva realització.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.