algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Matas no volgué avançar la seva primera intervenció com a líder de l'oposició

L'encara president tindrà avui la seva oportunitat per replicar a l'esquerra

Jaume Matas preferí ahir no fer declaracions. Avui, tindrà l'oportunitat d'amidar-se amb Francesc Antich. La sessió començarà a les dotze i mitja, i serà retransmesa per ràdio i televisió. El dematí intervindran els grups del Pacte de Progrés, que donaran suport a Antich. L'horabaixa parlarà Matas i es produirà el frec a frec amb Antich. Després es votarà el nou president socialista.

Però l'ambient d'ahir no era de rèpliques i contrarèpliques, sinó molt més pausat perquè, segons l'ordre del dia, només parlava Antich. També era un ambient de retrobament i d'inauguració d'un nou curs polític. Ànim, Joan! Així reberen al Parlament ahir el president del Partit Popular a Balears, Joan Verger, que agraí amb un somriure la salutació d'un altre diputat del partit que exercirà l'oposició durant la V Legislatura.

Durant l'al·locució del pròxim president de les Balears, Francesc Antich, alguns diputats del PP prengueren bona nota del seu parlament. Aquesta tasca la desenvolupà amb diligència el mateix Joan Verger, que no deixà d'escriure durant l'hora i mitja que necessità el candidat per explicar el seu programa. També Antoni Rami, Joan Huguet i José María González Ortea feren els deures sense protestar.

Jaume Matas escoltà les paraules d'Antich amb el mateix interès que Rosa Estaràs, que no va ni tan sols esbossar un somriure durant tota la sessió. Al final del discurs, Matas, com a representant de l'oposició, va atendre els mitjans de comunicació. No digué res. «Per un acte de respecte parlamentari, la meva resposta i opinió sobre el discurs la faré pública avui i voldria que fossin els membres d'aquesta Cambra els primers a conèixer-la».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.