muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La Universitat està «esperançada» pel programa del nou Executiu balear

Accés al campus, biblioteca i multiaulari, primera preocupació

Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears, es mostrà ahir «satisfet» per la publicació del programa-contracte signat per l'anomenat Pacte de Progrés: el primer programa que no afecta una campanya electoral i recull un epígraf destinat íntegrament a la Universitat de les Illes Balears. «El programa conté tres reptes», explicà ahir Huguet, qui nomenà tres inversions estrictament estructurals: la construcció del multiaulari, la reforma dels accessos al Campus i l'edificació d'una biblioteca i paranimf.

El primer edifici, el multiaulari, haurà d'acollir les facultats de dret i de ciències econòmiques. Com és sabut, el cost d'aquest nou edifici està taxat en uns 2.100 milions de pessetes; el govern en funcions prometé construir-lo però, finalment, proposà a la UIB constituir un consorci amb el qual es tractava d'amagar l'endeutament que suposarà aquesta construcció. La UIB es negà a fer part d'aquest consorci, en considerar que la fórmula implicava endeutar directament la institució, sense obtenir garanties perquè el Govern fos l'únic responsable del deute.

El segon dels reptes esmentats és la modificació de la carretera que uneix Palma amb el campus de la UIB; concretament, el «punt negre» que suposa el quilòmetre 6'5, on s'han produït bona part dels accidents mortals que han fet de la carretera de Valldemossa un objecte de polèmica entre la institució docent i l'actual executiu en funcions.

Segons recordà ahir Llorenç Huguet, la UIB presentà dues al·legacions "els anys 1995 i 1998" contra els projectes de reforma proposats pel Govern en funcions, que incloïen aspectes considerats de gran impacte ambiental, com són ara pistes elevades. Huguet explicà que l'única incògnita és ara saber quan s'iniciaran aquestes obres per part del nou executiu: «El setembre? O l'octubre?» Com ja va publicar aquest diari, el professorat de la UIB s'havia plantejat retardar l'obertura del curs fins que la carretera d'accés no fos modificada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.