algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
17°

El Pacte ja està signat

«Som el projecte dels nacionalistes i dels progressistes per a tots el ciutadans»

76230
Els dirigents de sis grups segellaren ahir el Pacte de Progrés. | J. R.

«No ens presentam contra ningú. Aquest és el projecte de les forces progressistes i nacionalistes d'aquestes illes per a tots els ciutadans de les Balears. Volem un govern per a tots i, amb aquesta il·lusió, hem fet feina tots el som el aquí per a un canvi històric». Francesc Antich sintetitzà així el sentit del pacte programàtic, que ahir, a la Sala del Senat del Parlament balear, signaren els dirigents del PSIB-PSOE, PSM, Esquerra Unida, Unió Mallorquina i Els Verds.

El president in pectore del Govern sintetitzà els eixos de l'acció programàtica del Pacte de Progrés en el consens, el diàleg, la col·laboració amb la societat civil, el repartiment de la riquesa i la defensa del medi ambient i del territori. «Aquest"digué el futur cap de l'executiu" és un projecte plural, que sempre és complicat. La societat també és plural i complicada. La pluralitat implica molta més riquesa. Per això, la voluntat de diàleg i de consens serà una de les característiques del nou govern».

«Perquè "continuà Antich" els països no es construeixen des de les institucions. Hi ha molta de gent que des de diferents àmbits fa feina per tirar endavant aquesta terra. Necessitam allargar la mà a tota aquesta gent perquè participi en la presa de decissions». egons el dirigent socialista això implica: «Una altra manera de governar, una altra manera de fer les coses, amb transparència, diàleg, consens. És a dir, que totes aquestes coses que durant setze anys no han existit siguin elements prioritaris de la nostra acció».

Francesc Antich sintetitzà així el Pacte de Progrés per acabar el seu parlament: «No ens presentam contra ningú. No som un pacte anti-PP. Aquest és el projecte de les forces progressistes i nacionalistes d'aquestes illes per als ciutadans de Balears. Volem un govern per a tots i, amb aquesta il·lusió hem fet feina tots els que som aquí. Per propiciar un canvi històric».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.