algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

Antoni Pasqual no es presentarà a la presidència de la Mancomunitat

Demà s'ha d'elegir el nou equip de govern, que serà progressista

El batle d'Ariany, Antoni Pasqual Ribot (UM), ja ha anunciat que no optarà a la reelecció de la presidència de la Mancomunitat del Pla de Mallorca. Així, Pascual deixa un buit que no es revelarà fins demà, dia del ple en què s'elegirà el nou president de l'entitat supramunicipal a Petra. El partit de Pascual, UM, ha tingut entre les seves mans la presidència de la Mancomunitat des de la seva formació l'any 1982. De fet, Maria Antònia Munar i Antoni Pascual n'han estat els únics presidents.

La signatura dels pactes municipals a la comarca del Pla com també l'organització dels nous ajuntaments després dels comicis del 13-J han ratificat que la Mancomunitat tindrà unes connotacions de caire progressista, tal com es pot observar en el mapa polític que s'adjunta a aquesta informació. Dels 14 municipis que configuren l'entitat supramunicipal, el PSM és la formació política millor situada en la geografia del Pla. Santa Eugènia, Llubí, Maria de la Salut, Petra i Vilafranca són els pobles que posseeixen un govern progressista. No obstant això, si bé el PSM tindrà l'hegemonia política del Pla, haurà de comptar amb la veu d'UM.

A més, UM, que arran de les eleccions passades s'implantà en quatre municipis, Costitx, Ariany, Porreres i Sineu, té la clau de la governabilitat. Per contra, els populars semblen els vençuts en aquest mapa progressista. El PP governa en els ajuntaments de Sencelles, Montuïri, Lloret i Sant Joan. Quatre pobles que a partir d'ara estaran envoltats per governs de caire progressista-nacionalista. Algaida també forma part de la tendència política que s'implantarà dins la Mancomunitat, ja que el PSOE de Jaume Jaume obtingué el triomf.

Pel que fa a la presidència de la Mancomunitat, cal dir que si bé no es revelarà fins demà, en el ple de constitució, hi ha quedat un buit per ocupar el màxim càrrec de l'entitat, ja que Pascual no vol tornar-s'hi a presentar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.