El camp de voluntariat ecològic del GOB va finalitzar ahir al parc natural de sa Dragonera amb la presència d'alguns membres de la Comissió de Medi Ambient del Consell de Mallorca. Catalina Mercè Amer, consellera delegada de Medi Ambient, agraí als joves voluntaris la seva col·laboració i donà importància a la seva tasca amb vista a la conservació de l'ecosistema de la zona. «L'objectiu d'aquesta visita és compartir el darrer dia d'aquest camp amb els voluntaris que tant s'han esforçat en les tasques encomanades».
El camp va començar el passat dia tres de juliol a la Trapa. En aquesta primera etapa els voluntaris reforestaren i netejaren la zona, així com la prepararen contra possibles incendis. El dia vuit es traslladaren a sa Dragonera on els seus objectius canviaren completament. «Del que es tractava era de netejar el litoral de l'illa, així com d'ajudar a la conservació de les obres d'arquitectura existents i, evidentment, de restaurar les alfàbies, ja que l'aigua corrent és un element clau per poder viure en aquesta illa», comentà Miquel Àngel Ballester, director del camp.
Els joves participants destacaren les comoditats de l'etapa de sa Dragonera en contraposició a tot el treball que varen desenvolupar a La Trapa. Ricard Fernández, de 14 anys, assenyalà que «aquí hem disposat de més temps lliure que a la Trapa, i les tasques eren molt més lleugeres. El millor de tot ha estat nedar cada dia en aquestes aigües tan netes».
Els voluntaris han aprofitat l'estància a l'illa per conèixer-la de dalt a baix. Josep Aguiló, tècnic de Medi Ambient, explicà que «a sa Dragonera hi ha tres itineraris possibles. Dos per conèixer els fars de cada punta de l'illa (Llebeig i Tramuntana) i un altre per accedir al punt més alt, el far de na Popi».