algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

La Sala vol atreure turistes amb rutes culturals i mediambientals

Un dels projectes passa per fer una àrea d'avifauna a la llacuna de can Figuera

L'Ajuntament de Binissalem pretén impulsar una gran campanya per promocionar turísticament i cultural el municipi amb una oferta de qualitat. Amb aquest objectiu es crearan tres grans rutes que faran referència a diferents aspectes culturals i mediambientals. Així, una de les ofertes tindrà com a eix principal el casal de can Gelabert, que ara s'està rehabilitant com un gran centre cultural i d'exposicions i on també s'instal·larà un centre dedicat al vi. Aquesta visita es complementarà amb la de la Casa Museu de Llorenç Villalonga, que s'ha obert fa poques setmanes.

D'un altre costat s'estudia la possibilitat d'organitzar visites guiades als casals més antics i emblemàtics del nucli antic. Per això s'hauria de negociar amb els propietaris d'aquests immobles i pactar un horari d'obertura.

Amb aquesta finalitat es comptarà amb la col·laboració d'Aina Pascual, que s'encarrega de la redacció del pla especial del centre històric. La tercera ruta tindrà un caire mediambiental. Així, ja s'ha posat de manifest que es pretén recuperar un vell projecte que preveia la creació d'una zona destinada a l'avifauna a la llacuna de can Figuera, situada vora la depuradora. Aquesta obra es va pactar l'any 94 i ja se'n tenia el finançament però encara ara no s'ha començat. L'ús de les noves instal·lacions d'aquest centre de natura s'orientarien també cap a les visites d'escolars, que podrien aprofitar l'ocasió també per visitar el poble.

Aquest és el primer projecte que envestirà la recent creada àrea de turisme que estarà gestionada pel regidor del PSM, Juan Lladó. Precisament l'edil va reconèixer que el projecte és molt ambiciós i que faran falta molts doblers per fer-lo realitat. En aquest sentit va indicar que se cercaran ajudes procedents d'institucions com el Consell Insular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.