muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

Antich rep el suport del PSOE estatal davant els atacs de Margarita Nájera

Les pressions del sector najerista sobre Francesc Antich no tindran cap efecte. El candidat socialista a la presidència del Govern balear té el suport explícit de l'executiva estatal del PSIB-PSOE per dur endavant les negociacions. És més, en té l'aprovació explícita.

Nájera i els seus adlàters han criticat Antich per les «concessions» que ha realitzat als altres partits durant la negociació i argumenten que el PSIB ha de mantenir una voluntat hegemonista en el si de l'esquerra. Aquesta posició ha estat defensada més que res per intentar desgastar internament Francesc Antich. Una altra lluita, comdemnada al fracàs, perquè el candidat socialista té el suport majoritari de les bases com es demostrà en les eleccions primàries. Nájera ha calibrat que, després de la caiguda de Josep Borrell, la seva posició davant Madrid és molt dèbil, ja que ella apostà pel lleidatà i, a la fi, qui s'ha consolidat és Almunia, el candidat a què donaven suport el sector Antich. Andreu Crespí, secretari general del PSIB-PSOE, disgustat per no ser ell el president del Parlament, amenaça de dimitir per dissentir de la manera com s'han duit les negociacions i, sobretot, per la «interinitat de la presidència del Parlament». De fet, ha intentat que es convocàs una executiva del PSIB per valorar aquest fet. Volia que fos avui mateix, però no ho ha aconseguit.

Crespí acceptà ser el candidat en una executiva celebrada dilluns i, després, ja al capvespre anuncià que no volia. Per a sorpresa seva, la renúncia fou acceptada pels seus companys, que donaren més importància al pacte progressista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.