nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Els 420 funcionaris de la nova presó de Palma surten avui al carrer per exigir millores

Els 420 funcionaris de la nova presó de Palma, entre les 07.00 i les 12.00 del matí d'avui, es concentraran a les portes del modern centre penitenciari palmesà per reivindicar al Govern central que millori les seves condicions de feina. A més, el pròxim dilluns 19 reivindicaran les seves peticions davant la Delegació del Govern a l'igual que a la resta de l'Estat espanyol.

Els sindicats UGT, CCOO, CSIF, ACAIP i CIG denuncien la manca de compromís, per part de l'Administració, amb el servei públic que duen a terme en els centres penitenciaris i la negativa a adoptar les mesures necessàries per pal·liar les condicions especials de pellirositat i penositat en què desenvolupen la seva feina aquests treballadors.

Cal recordar que la presó de Palma allotja devers 800 reclusos, d'aquests uns 200 són preventius, és a dir, que encara esperen el seu judici, la qual cosa implica que un de cada quatre reus palmesans estan en aquesta condició. D'altra banda, Palma compta amb 380 funcionaris de carrera més 40 persones en període de pràctiques, cosa que fa un total de 420 treballadors penitenciaris, resultant una relació d'un funcionari cada dues persones.

Els sindicalistes reclamen una solució a les disfuncions entre els recursos disponibles i les demandes reals del servei penitenciari. És per això que demanen una redefinició de les funcions de cada lloc i les reformes necessàries per premetre el desenvolupament de la carrera administrativa, ja que la reglamentació actual exclou aquest funcionaris de carrera dels cursos generals de l'Administració pública. Aquesta situació crea un greuge comparatiu i resten possibilitats de promoció professional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.