algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

La primera tongada de 80 reclusos de la Península arriba a Palma

Els funcionaris començaren les mobilitzacions per aconseguir millores laborals i socials

Al llarg del dia d'ahir arribaren a la nova presó de Palma els aproximadament 80 reclusos illencs que estaven internats en presons de la Península, especialment a València i a Alacant. A la vegada, 12 interns que complien la seva condemna a Palma varen viatjar a centres penintenciaris de les seves localitats d'origen.

El primer contingent de reclusos arribà poc abans de les 2.00 del capvespre d'ahir. El segon apareixia a la nova presó aproximadament a les 6.00 del capvespre, segons confirmaren fonts de l'equip directiu de la presó de Palma. D'aquesta manera es va concretar el primer trasllat que ha portat fins a Palma quasi la meitat dels 200 interns que varen haver de ser traslladats durant els darrers anys per les condicions de manca d'infraestructura i de massificació de l'antiga presó.

Els presos vingueren amb avions Hércules de les Forces Armades fins a la base militar de Son Sant Joan i després fou la Guàrdia Civil l'encarregada de conduir-los fins a la nova presó. L'arribada del centenar d'interns coincidí amb la mobilització convocada a les presons de l'Estat per part de tots els sindicats del sector (CSIF, ACAIP, UGT, CCOO i CIG) per tal de forçar l'Administració Penintenciària a negociar unes millors condicions retributives i laborals dels funcionaris.

La protesta consistí en un tancament dels treballadors que fou secundat per pràcticament tota la plantilla del torn del matí, més d'un centenar de persones. Fonts sindicals indicaren que aquestes mesures de pressió, que foren qualificades de «suaus» en aquesta primera fase, es tornaran a repetir els pròxims 14, 15 i 19 de juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.