algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La torre de control es reforçarà amb quatre nous controladors i amb «un pla de futur»

Amb aquesta estratègia, Madrid pretén calmar aquest col·lectiu passat el 15 de juliol

Madrid solucionarà la possible rebel·lió dels controladors de la torre de Palma passat el 15 de juliol amb el reforçament de la plantilla amb quatre professionals més i amb l'elaboració d'un «pla de futur», segons assegurà el director de Navegació Aèria d'Aena, Gaspar de Vicente, durant la presentació del nou director general de Navegació Aèria de les Balears, Juan Martínez de Miquel Bautista, que també comptà amb l'assitència del director de Trànsit Aeri, Francisco Quereda.

El passat 24 de juny, Aena arribà a un acord amb els controladors de Palma, perquè abandonassin la «vaga de zel» i desenvolupassin amb normalitat la seva activitat, amb hores extra incloses, fins el 15 de juliol, sempre i quan l'ens públic presentàs un informe que estudiàs la dimensió de la plantilla, les càrregues i les capacitats de treball.

L'augment de la plantilla en quatre nous controladors serà el resultat de «recuperar» dos professionals de radar, «que obtindran novament la seva habilitació després de realitzar quinze hores» d'instrucció», més la tornada al sevei del professional que no havia superat les darreres proves mèdiques i finalment un controlador de l'illa de Hierro (les Canàries) s'ha ofert voluntari per tornar a Son Sant Joan. «Tot això suposarà un reforç significatiu, ja que significa un onze per cent més», segons De Vicente.

Amb aquestes dues mesures, més la signatura dilluns de l'acord entre Aena i la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA), per valor de 1.500 milions de pessetes, Madrid pretén calmar les ires dels col·lectiu de controladors palmesans. És per això que De Vicente remarcà que la situació actual «no és una moratòria ni tampoc no es compra una pròrroga» i afegí que «a partir del 16 de juliol, la torre de control continuarà funcionant amb normalitat», perquè «el dia 15 de juliol no és un ultimàtum».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.