muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Gomila: «Si no aconseguesc la majoria, tenc l'obligació moral de deixar-ho»

El PSOE d'Alaró i el de Maria no volen negociar amb el PSM, i a Sineu PP i UM pacten

Malgrat que el PP donàs la batlia al PSM d'Alaró i al de Maria de la Salut, per acabar així amb dos feus socialistes, ahir, els batles d'ambdós municipis encetaren negociacions tant amb la dreta com amb l'esquerra.

El batle d'Alaró, Josep Gomila, i també el de Maria de la Salut, Jaume Mestre, tenen clar que el seu primer objectiu és aconseguir una majoria estable que els permeti governar el municipi sense entrebancs durant els propers anys. No obstant això, el PSOE ha respost als dos pobles amb una negativa.

Gomila proposà ahir tant als tres regidors del PP com els quatre del PSOE fer un govern de concentració. Gomila li fa molta il·lusió ser batle d'Alaró, creu que ara està preparat per ser-ho, però també afegeix que «si amb un temps prudencial no aconseguesc la majoria estable, tenc l'obligació moral de deixar-ho». Ahir, el PP es presentà a la negociació amb una proposta concreta. El PSOE, però, ho va fer per comunicar la seva negativa a arribar a qualsevol acord. «Josep Gomila és molt ambiciós i els del PP estan rabiosos per treure'ns al carrer», sentencià el cap de llista del PSOE, Miquel Deyà.

A Sineu, on el PP no donà la batlia al PSM però sí a UM per llevar d'enmig un altre històric, Andreu Matas dels Independents, també hi va haver converses però només amb una línia. Els regidors d'UM i del PP es reuniren ahir per repartir-se responsabilitats de govern. Així, Josep Oliver, d'UM, es quedarà amb els quatre anys de batlia. Mentre que el PP ostentarà «la presidència de totes les comissions informatives de cada delegació de govern», segons manifestà ahir la cap de llista del PP, Apol·lònia Llull.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.