cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Son Dureta funcionà a mig rendiment per la vaga dels metges especialistes

La protesta dels facultatius recorregué Palma i ocasionà algunes retencions

La vaga de facultatius i metges interns residents a Son Dureta afectà 27 consultes externes de les 104 que havien d'efectuar-se ahir a l'hospital de Son Dureta, segons explicaren fonts de la direcció mèdica d'aquest centre, on més s'havien d'advertir els efectes d'aquest atur de 24 hores. La incidència real sobre el funcionament de l'hospital, no sobre el pacient, fou major. S'ha de tenir en compte que Son Dureta efectua diàriament devers 2.500 consultes d'aquest tipus, de manera que les consultes externes efectuades just suposaren el 4 per cent de les que són habituals.

Això no obstant, el fet que els convocants de la vaga ha eludit en tot moment perjudicar l'usuari de Son Dureta, motivà que la major part de consultes foren derivades prèviament a altres dies de les pròximes dues setmanes.

Una incidència semblant patiren les intervencions quirúrgiques: la direcció mèdica de Son Dureta reconeixia ahir que més de 1.000 persones havien vist ajornades les seves estades als quiròfans de Son Dureta. Els pacients que, tot i els ajornaments previs a la vaga, acudiren igualment al centre foren xifrat per la mateixa direcció en uns 70. Com ja s'havia anunciat, les àrees d'Urgències i d'intervencions oncològiques funcionaren amb plena normalitat i foren reforçades.

Quant a l'èxit de la convocatòria, les fonts divergiren: d'un 33 per cent reconegut per l'hospital al 80 per cent pregonat pels organitzadors. Uns 150 dels metges en vaga recorregueren ahir els carrers de Palma, després de concentrar-se al Col·legi professional. Una asseguda a la plaça de Joan Carles I ocasionà retencions en els carrers d'Unió i de Jaume III.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.