algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La pressa per inaugurar les Estacions causa la mort de part de la vegetació

Cort haurà de replantar una zona lúdica oberta al públic fa només tres setmanes

La precipitació de les obres ha afectat part de jardineria del recent estrenat parc de les Estacions fins el punt que un percentatge d'espècies vegetals s'hauran de canviar a causa del seu mal estat. Així mateix, Cort haurà d'augmentar la zona destinada a jocs infantils, a petició de les diverses demandes que els han arribat dels ciutadans.

Així ho avançà ahir a Diari de Balears l'arquitecta del projecte, la catalana Carme Pinós, qui assegurà que «s'hauran de solucionar totes les mancances que presenta el parc segons les opinions dels mateixos usuaris, tant a l'àmbit de jardineria com al de serveis». Ha passat gairebé un mes des que s'inaugurà "o millor dit des que s'obrí al públic" el nou espai verd recreatiu de 40 mil metres quadrats; un dels projectes estrella de l'Ajuntament de Palma que fou aixecat en quatre mesos fent feina a corre-cuita, de dilluns a diumenge durant tot el dia i tota la nit. Ara, el parc comença a patir la ressaca d'aquestes presses per part dels polítics del Consistori d'enllestir el projecte abans de les eleccions municipals.

«La vegetació és un drama», declarà Pinós qui culpà un pic més presses en què s'excutaren les obres de la mort d'alguns arbusts i arbres.
Pinós explicà també que part dels arbres i espècies vegetals que adornen el parc se sembraren fora de temporada i ara «cal esperar que passi l'estiu per plantar-ne de nous però sense cometre la mateixa errada». «Val a dir que per efectuar la plantació de les 20.000 espècies de temporada els tècnics van haver d'anar a Itàlia a cercar les plantes, ja que els vivers de tota la Península estaven exhaurits», reconegué Pinós.

A part, el director de les obres insistí que fins que no passi el temps, el que es pot veure ara només és l'esquelet del parc. «En el cas de les plantes enfiladisses s'haurà d'eperar un mínim de vuit anys perquè les quatre espècies plantades arribin a tapar les pèrgoles», afirmà. Segons apuntà Galán, la parra mallorquina és de creixement ràpid per contra de la buguenvíl·lea però en qualsevol cas fa falta més dos anys per veure el parc amb vida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.