algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

El 20% de les famílies del Pla han sol·licitat ajudes als serveis socials

La Tercera Edat representa el grup que més atenció rep del Pla de Mallorca

Uns estudis elaborats per l'equip tècnic del departament de Serveis Socials de la Mancomunitat del Pla de Mallorca reflecteix que el 20% de les famílies del Pla han sol·licitat ajudes als serveis socials durant l'any 1998. Mentre que, com és habitual, la tercera edat representa un 47.24% de les demandes.

Així, d'un total de 1.918 persones que han demandat alguns dels serveis de l'àmbit que ofereix la Mancomunitat del Pla, 366 són famílies. A més, en el decurs d'aquest any, s'han registrat 13 casos de famílies problemàtiques amb menors. D'altra banda, un total de 10 famílies de la Mancomunitat del Pla han estat derivades al servei d'infància i família, les quals, a hores d'ara, reben tractament específic.

Pel que fa als 14 municipis de la Mancomunitat que han rebut una major ajuda familiar, Sineu es troba al capdavant de la llista, seguit de Montuïri i Sencelles. Per contra, aquells pobles que enregistren una menor freqüència són Costitx, Lloret, Santa Eugènia i Ariany.

D'altra banda, el tipus de família que més predomina és la de pares amb fills i el prototipus d'habitatge unifamiliar amb un règim de tinença que es basa en el lloguer. Els ingressos d'aquestes famílies oscil·len entre les 68.040 i les 136.079 pessetes.

La precarietat d'algunes d'aquestes famílies s'agreuja perquè sovint es plantegen dificultats greus a l'hora de la guarda dels infants. Els problemes provenen de la discapacitat, les males relacions i els derivats d'alguna malaltia. Quasi bé la meitat dels casos en les demandes d'ajudes familiars, no s'han produït maltractaments infantils. No obstant això, l'abandonament físic o la negligència representen les causes més freqüents de la conflictivitat infantil.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.