algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Emaya ha instal·lat comptadors individuals a 35 comunitats des del 98

El canvi ha afectat 242 habitatges que triaren aquest sistema

L'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya) ha instal·lat en el darrer any i mig (des de gener de 1998 fins al 25 de juny) 242 comptadors individuals en 35 comunitats de propietaris. Emaya va decidir fomentar aquest sistema conscient que l'efectivitat de la tarifa progressiva s'incrementa considerablement quan el subministrament s'efectua mitjançant un comptador individual i suposa una mesura més per a l'estalvi del consum d'aigua.

L'any passat, Emaya va finançar el canvi a sis comunitats de propietaris, fet que suposà la instal·lació de 57 comptadors. 19 comunitats més ho feren sense les vies de finançament que ofereix l'empresa municipal i significà la posada en marxa de 105 nous comptadors. Entre gener i juny de 1999, Emaya ha finançat els 50 comptadors a quatre comunitats i sis els han pagats de la seva buxtaca, cosa que fa 30 comptadors més. L'empresa municipal té en l'actualitat aproximadament 58.000 abonats al terme municipal de Palma. La majoria (63'6%) són habitatges que utilitzen l'aigua per al consum domèstic. Un altre 9'5% són empreses que es dediquen a l'hoteleria i el 26'8% restant són comerços i indústries.

Les passes que s'han de seguir per a l'instal·lació de comptadors individuals han de començar amb l'acord unànime de tots els propietaris de l'immoble, inclosos els que no hi viuen de manera permanent. Això és un imperatiu legal ja que es tracta d'un element comú de la finca. Després han d'encarregar a un instal·lador autoritzat l'elaboració del pressupost i presentar-lo a Emaya, juntament amb la sol·licitud de finançament dels comptadors amb la signatura de tots i cadascun dels propietaris.

Quan la nova instal·lació estigui finalitzada i inspeccionada per part d'Emaya, el president de la comunitat ha d'anar a l'empresa municipal per tal de signar el contracte aportant-hi l'acord dels propietaris, un butlletí d'instal·lacions interiors segellat per la Conselleria d'Indústria i la factura del professional encarregat del canvi de sistema.

Finalment, cadascun dels propietaris haurà de contractar el seu comptador a les oficines d'Emaya. Generalment, i per evitar que tots els afectats hagin d'anar a la seu de l'empresa, el tràmit es resol a través del president de la comunitat, que s'encarregarà de signar els documents i de recollir la documentació per aportar-lo tot d'una sola vegada a Emaya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.