cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

Les Balears assoliran la xifra rècord de 400.000 treballadors afiliats el juliol

L'anunci es realitzà durant la firma del conveni entre la Caeb i la Seguretat Social

El nombre d'afiliats a la guretat Social assolirà, entre juliol i agost, la xifra rècord a les Illes de 400.000 treballadors. Això suposa que el 50% de la població illenca «estarà treballant, i ho farà assegurada», segons anuncià Julio Gómez-Pomar, director general de la Tresoreria General de la Seguretat Social. D'aquestes 400.000 altes a la Seguretat Social, unes 315.000 pertanyen a treballadors afiliats al règim general, és a dir, per compte aliè, la qual cosa suposarà l'augment de 22.000 treballadors més que entre juliol i agost de l'any passat.

Altrament, Gómez-Pomar remarcà que el ritme creixent d'afiliacions «queda palès» amb les dades del mes passat, que comptabilitzà un total de 370.336 d'altes, i d'aquestes 285.729 al règim general. El mes de maig resgistrà un augment del 6'2% respecte del 1998, mig punt més que a la resta de l'Estat (5'7%). El règim general, també, sofrí un major increment que a la Península, un 8'04% sobre un 6'95%. Gómez-Pomar qualificà les dades sobre creació d'acupació a les Illes «com espectaculars».

Julio Gómez-Pomar facilità aquestes dades a la signatura del conveni de col·laboració entre la Seguretat Social i la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB) per implantar el sitema de Remissió Electrònica de Documents (RED) a les 17.000 empreses que representa la CAEB.

El president de CAEB, Josep Oliver, remarcà que les Balears no tan sols donen feina als residents balears, sinó també a treballadors d'altres comunitats durant els mesos d'estiu, la qual cosa «ajuda a reduir l'atur en aquestes autonomies, encara que moltes vegades ens acusen de provocar desocupació hivernal a causa de l'estacionalitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.